Status fiberutbedringer

Vi har lenge presset på for å få gjort de siste rettingene etter fiberinstallasjonen i Mortensrudgrenda. Ett av diskusjonspunktene har vært knyttet til kostnadsfordeling for gatelysene. Situasjonen er den at elektriske kabler i utgangspunktet skal ligge 60 cm i bakken og fiber-fresen går ikke så dypt. Kablene som er kuttet ligger derfor nærmere asfalten enn de bør. Fibber har sagt at de ikke har skyld siden de ikke ble informert men vi har sagt at vi ikke ble orientert om risikoen heller. Til slutt har vi nå landet på at kostnaden med utbedring dekkes 50/50 av Fibber/Obos og velforeningen.

Status nå er at de lover at skjøting av kablebruddene vil bli utført de 2 kommende ukene. I dag gjøres nøyaktig bestemmelse av hvor det er kabelbrudd. Det er antageligvis 25-30 brudd i grenda totalt sett. Dette vil bli rettet ved at de lager hull i asfalten der det er brudd, skjøter kabelen og tetter igjen etterpå.
Fylling av slisser etter fiberfresing er det lovet utbedring fredag 6. september

Nå legger vi til grunn at denne fremdriften følges opp fra OBOS/Fibber/BK Anlegg så vi omsider får løst disse punktene. Takk for tålmodigheten så langt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *